pointless

idag var det sista dagen på jobbet, wohooooo!! nu kan jag äntligen koppla av och bara njuta av sveriges sköna sommardagar tills jag far mot landet med nya möjligheter. ikväll har jag bara chillat hemma hos mamma, snackat med emelie och tagit en cykeltur med syrran. imorgon tänkte jag gå upp någolunda tidigt, sätta mig ute i gräset och äta frulle och sola. sedan ska jag möta upp emelie och sen ha avskedsfika med släkten. kommer nog bra, hoppas jag.
nu tänkte jag nog lägga mig och sova, kanske lyssna på lite musik eller sätta på någon film. funderar på om jag ska övernatta på studsmattan i natt med syrran... haha skulle varit lite häftigt. hörs imorgon, ciao

love.nature.piece.sun


sunday morningsun

solen skiner. jag ska om trettio minuter dra mig till jobbet, slutar vid fem då jag åker hem till mamma. blir nog kvar där tills på måndag nästa vecka, illlgöttt. ska umgås med familjen, emelie och ha det allmänt mysigt i sommarvädret (om det vill hålla sig kvar). vi hörs senare ikväll, hoppas hoppas hoppas jag får en placering imorgon!!!

oh god, i'm gonna miss u

jag har haft det sååååå mysigt hos farmor. min lille farmor, snälla generös, söta, fina, rolga, omtänksamma, spontana, glada, bästa, och vackra farmor. bättre farmor går inte att ha. du kan få mig att må som bäst när allt är som värst, vad jag älskar dig. vad jag kommer sakna dig (faktum är att jag sitter och fäller tårar just nu, fina farmor). vi gjorde lite småändringar på några plagg med hjälp av hennes favorit symaskinen, näst efter mig då. kollade på filmen pass it forward, så himla fin film. sedan skulle vi säga hejdå, inte hejdå hejdå, men hejdå för idag. och vi stod där vid dörren och kramades i 100 minuter, och grät. jag älskar dig farmor, väldigt väldigt mycket ♥
bilden vill inte vrida på sig, men hon är värd tusen vridningar på huvudet, minst. så det tycker jag allt ni kan göra.

utbytesmania for the hundredth time

kan inte sluta tänka på annat, drar till farmor och snckar av mig. hörs senare ikväll. peace
me & my very best friend

goodbye everyone

nu åker ännu mer till the united states of america. fler och fler får värdfamilj, känns som att jag är den enda kvar nu. fan. men jag är riktigt glsd för eran skull, så grattis ni alla som fick en dom senaste dagarna! :) nu sitter jag i soffan och har precis gett mig själv diagnosen "förkyld". fuckkkkk
aja, om 45 min drar jag till jobbet, imorgon är det sista dagen på jobbet. hoppas jag får familj på måndag. hej

today i don't feel like doing anything

hej på eeeeeeeeer! hur mår ni? jag mår bra, om man utesluter deprissionen av att ingen i USA vill ha mig (haha tänk om det är sååååå) och att jag tror jag börjar bli förkyld så är det väl toppen. jobbade för sista dagen idag på södran, vilket är jävligt gött. fast kommer sakna all down syndrom barnen, såååå söta!!!! imorgon är det jobb hos pappa + söndag. sen är jag ledig ända tills jag åker till USA, illllgött.
på måndag har jag avskedsfika med mammas släkt, vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. om ni inte redan visste det så vill jag verklige ha en placering nu, en familj. helt jävla sjukt vad jag längtar, inget känns ju verkligt om inte jag har en placering. vill ha ett ställe att söka på, jag kan hamna vart som helst i hela USA förutom alaska och hawaii då. sick

a scent of sweden

den hä boken kommer jag bl.a ge familjen som en present. a scent of sweden kommer nog vara perfekt för att lära sig det mesta om sverige. mat, sport, kultur, fakta för besöker, landsdelarna, svenska högtider, företagsamhet och uppfinnarglöd är bara några av alla saker som fyller ut innehållet i denna bok!

travel kit

idag åkte jag och mamma till stan och handlade lite småsaker. vi köpte ett litet travel kit, på apoteket var det ett erbjudande för reseprylar så vi köpte lite småsaker jag kan behöva under resan :) köpte även min första present :) eftersom jag inte har fått någon familj än så kan jag lika gärna säga vad det är, det är en ljushållare eller vad fan heter det?:P det är i alla fall ett typ glasklot med lite vitt i från k o s t a   b o d a! :) håller även på att göra en egen receptbok till dom :) tror dom kommer uppskatta att man lagt ner energi och tid på att göra ett själv!!


haha oj vad stora sakerna ser ut att vara (dom är typ 10 cm)
flux - tandkräm - ihopfällbar tandborste(grymt bra) - shampoo/balsam - tom flaska jag ska fylla med bod lotion. köpte även dessa saker för att kunna ha med i necessären och så när jag tränar efter skolan osv, det är ju bara att fylla på shampoo flaskorna så, skit smart!! allt detta är köpt på apoteket if u wanna know!


homemade recipe book

sitter ute på altanen i solen och bestämmer lite olika recept jag ska göra till min receptbok jag ska ge till familjen/mamman/pappan. kommer vara allt från negerbollar till potatismos med köttbullar. kommer skriva allt på engelska men ha svenska mått, så ska jag köpa ett alla svenska mått och ge tsm med receptboken :)

tisdag

ååååh vad jag ogillar detta väder. hoppas det är fint nästa vecka då jag äntligen får lite sommarlov! känns som att jag knappt haft något, först en vecka sommarlov innan alla andra så då gjorde man ingenting, sen en vecka till då jag träffade lite kompisar, efter det en vecka i grekland, direkt efter var det en vecka på öland och direkt efter det så blev det tre veckors jobb. och ja, nu är jag ju på min sista vecka. så på fredag slutar mitt kommunjobb och så jobbar jag helgen för sista gången på typ ett år, så jäkla gött. har haft ett rätt kasst sommarlov ändå, grekland och öland har varit roligt men sommarlov för mig är mer att vara hemma och träffa kompisar och inte veta vad man ska göra nästa dag ! :)
nu ska jag sova, efter jobbet fick jag GÅ hem eftersom jag åkte bil imorses, tog en timma för mig att gå hem, det borde tatt typ 25 min nej nej. haha sov fan samtigit som jag gick, så resten av dagen har jag valt ut vad jag ska ha med mig för shorts, jeans, linnen och t-shirts till USA (det mesta iaf). men jobb imorgon också så måste verkligen sova nu. xoxo

ligger i sängen och ska nu blunda och sova...

ligger i sängen och ska nu blunda och sova, lägger mig alldeles för sent för att gå upp kl 6. godnatt


present-förslag

har tänkt lite på presenter till min värdfamilj, som jag fortfarande inte fått än, men det är lite svårt att bestämma utan att veta vem det ska vara till.
några förslag:
  • smörkniv(ar) med svenskt motiv på
  • osthyvel
  • skiva med typ typiskt svensk musik
  • receptbok - antingen gör jag en själv eller så köper jag en
sedan så finns det väl inte så mycket mer jag kan köpa innan jag vet familj, ska såklart köpa svenskt lösgodis och så men ah det är u inga "presenter" direkt.

polaroidkamera

vill så gärna ha en polaroidkamera. grymt coooolt!!! får även lite smått damp på att jag bara suttit vid datan efter jobbet, så nu får jag göra någon nytta!!

i'm not bored at all

Vad blir ditt namn baklänges?

aileme
Har du gjort en snöängel i år?
tror jag nog att jag har
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
aldrig legat på sjukhus
Har en dröm gått i uppfyllelse?
absolut
Tycker du att sengångare är söta?
han i ice age är gullig
Har du någon gång testat karate?
nej 
Första sporten du gick på?
fotboll
Minimorötter eller pommes frites?
pommes frites
Vad längtar du mest till just nu?
att få ett hem i usa, en hostfamily
Hur gammal har du tänkt bli?
97
Har du haft vattkoppor?
yes
Vad drömde du inatt?
jag drömde inget inatt(?)
Vilken tv-serie är bäst?
beror på vilken genre, one tree hill är grym, med friends är bäst i komedi.
Vad åt du senast?
en nutella-macka
Vad är du mest rädd för i hela världen?
att ångra något jag inte gjort
Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
om jag har tråkigt, ja
Snyggaste läraren?
aldrig haft någon snygg lärare
Har du någon gång haft på dig ett par trosor?
absolut inte, borde jag?
Riktig gran eller plastgran?
plast
Tänt eller släckt när du ska sova?
släckt
Godaste drickan till frukosten?
apelsinjuice
Har du spelat tjej i en teater?
ja
Har du gråtit i skolan nån gång?
ja
Hur tar du dig till jobbet?
cyklar/pappa kär mig
Sjunger du på toa?
vem för inte?
Vilken färg har din jacka?
grön, svart skinn och jeansblå
Använder du långkallingar?
när jag åker skidor
Är du höjdrädd?
vågar inte hoppa 3an
Vilket land vill du åka till?
varenda land på hela jorden
Vad var det senaste som fick dig att skratta?
när jag läste en utbytis-blogg (beatrice) som skrev att hon brukade gissa när brödet skulle komma upp ur brödrosten, hon undrade om det bara var hon som hade cepe barndomsminnen. (märkte nu hur roligt det lät...)
Vad ska du göra NU?
fortsätta med dett
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
nej vi slutade att prata i lördags
Har du sett din bästa vän gråta?
ja det har jag
Vilka vitaminer åt du när du va liten?
no fucking idea
Har du fått någon komplimang idag?
ja, stackars jävel som inte fått det
Har du varit med i en rättegång?
nej
Är du polare med grannarna?
kurt och eskil, vilka polare. men ja hos min mamma, andreas-gammal bästis, robin-gammal pojkvän och alice-barndomsvän 
Vilka språk talar din mamma?
svenska och engelska
Vilka länder har du bott i?
sverige, men snart också USA
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
förra söndagen
Har du däckat/spytt för att du druckit?
nej
Har du täckt någons hus med toalettpapper?
ne men vill göra det, haha ser så cepigt ut
Suger det här?
lite, ja
Har du varit på stranden?
ja
Har du haft en stalker?
nej
Minns du din/dina musiklärares namn?
varenda en
Hur bra är din syn?
jag ser, men mina ögon måste anstränga sig utan glasögon vilket leder till huvudvärk
Har du varit på ett party?
party, haha ja det har jag väl
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
hell yeah
Har du varit utomlands?
si
Vilket är de bästa bröllopet du vart på?
bara varit på ett, min pappas och styvmammas
Var är dina syskon just nu?
dom är i lidköping hos mammi
Vad var den senaste drömmen du minns?
orkar inte tänka efter
Vilken tid gick du upp i morse?
07.01
Vad ska du göra i helgen?
jobba (för sista gången på ett år) och kanske festa
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
mobilen är downstairs
När var du riktigt sjuk senast?
don't remember
Vem är den senaste kändisen du tog på?
erik i emd förra året
Vad finns i din bakficka?
ingenting
Har du färglinser?
nej
Vad gjorde du kl 2 inatt?
jag sov
Vad är det första du gör på morgonen?
tar med mig kläderna upp till badrummet och kissar
Vad ska du göra efter det här?
oklart i nuläget (ellen, hahaha)

when is it my turn?

ååh, såg precis att --> amanda darell <-- fått en värdfamilj och placering! jätte glad för hennes skull, det är jag verkligen för jag önskar ju inget annat själv. men samtidigt så känns det tråkigt att det inte var min tur nu, känns som att jag är den enda kvar som inte fått familj.... inte för att det är det (hoppas jag) men ändå. så jävla jobbigt att vänta, och jag blir bara mer och mer frustrerad på att det inte händer något. är rädd för att datumet ska flyttas fram till typ 25 augusti, visst det ska bli grymt att åka men åker helst så tidigt som möjligt. jag menar mitt preliminära var wave 1, 26-28 juli.... åååååh får damp på att jag inte fått familj än! varför händer det ingentiiiiiiing???? är inte så jätte sugen på att få bo hos en välkomstfamilj att åka till, haha lite scary att åka till USA ett år utan att ha en blekaste aning om vilka man ska bo hos under hela året. varför ska jag vara bland dom sista? jag anmälde mig ju för fan maj förra året.... inte för att det spelar någon roll but still, fan får sådant jävla åsnedamp på det här! orkar inte vänta mer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (värt att berätta detta för er, ingen annan förutom dom som ska åka fattar ju inte vad jag pratar om ändå)
tur att jag har min bästis jag kan dampa av mig på. love u ♥


söndagsmys

sitter i sängen och myser med min lilla pluttis ♥ tänkte bädda sängen nu och sedan lägga mig och sova, imorgon är det jobb 8-16 och mer planer har jag inte. haha kan även tillägga att jag har rapat bullar hela dagen, (så jävla gött, bara jag som tycker det?). jag och emelie ställde oss med mammi och bakade, åt typ 7 "råa" bullar, alltså bulldeg med kanel på, och typ 4 gräddade bullar. haha så nu behöver jag inte äta bullar förens jag kommer hem från USA igen :)
sängen väntar,  xoxo

.


24e juli 2011

hej på eer! hur mår ni? jag mår super! lite smått trött fortfarande (kan bero på att jag, emelie och syrran sov i tält inatt) men annars är det fint fint. haha jo igår så fick jag och emelie en idé om att tälta, förra året vi skulle testa det gick inte så bra så vi ville göra ett nytt försök. trots regnet så satte vi upp tältet och syrra hängde på. måste ju bara säga att sova ute i regnet, är nog det härligaste som finns. så jäkla härligt!
nu är vi mätta och belåtna efter en god frukost och om en timme tar jag bussen till skövde, en vecka kvar med jobb. fan vad götttt. har fortfarande inte hänt något på USA-fronten, så finns inte så mycket mer att säga. hörs senare, peace

Ligger i sängen och lyssnar på dj cammy me...

Ligger i sängen och lyssnar på dj cammy med emelie, love life pusselipööss



i♥u


saturday and I feel so good

hollllllla amigos. sitter i sängen med emelie och gör allt och ingenting. igår var en väldigt bra dag i sig. åkte hem till lidköping, hämtade upp emelie och köpte godis. sen har vi bara myst här hemma hos mamma själva, kollat på film och slappat i sängen hela natten i åskan. himla bra individ jag hittat.
vad gör ni då? mår nu bra? vi är väl rätt trötta men annars är det kanon. somnade kl 5 imorses haha!
vädret är ju lite halv kasst, det är sol men regn.. så om någon timme tänkte vi baka bullar :) första gången vi gör det själva, så haha vi får se hur det går! ska bli gött med deg i alla fall!!
haha jag har trosor på mig så ni inte tror annat! ♥

girls

mycket trevlig kväll med två väldigt bra individer, borren och jessica. behövde en sådan här kväll med god mat, fina tjejer och girls-talk!♥

cat talking

haha så jävla kul!

proud

fan vad jag är stolt. över mig själv alltså! igår satte jag mig ner och räknade ihop alla pengar jag har sparat till USA. och jag kom fram till 20080 svenska kronor. kan ni fatta? som jag kämpat. har dock inte fått min juni-lön från feelgood än heller men det är ju bara positivt, sen så ska jag ha avskedsfest med släkten, två stycken alltså, så då blir det ännu mer pengar.
målet har varit 22000 kr. och det kommer jag lätt komma upp till med pengar från släkten, hehe. jag har räknat med att jag ska vara där i 11 månader, det är så länge som går men kommer troligtvis vara 10 månader. då får jag alltså 2200 kr/månade. tror det blev typ 319 dollar/month eller något. jag är så jäkla stolt över att jag lyckades med detta, min päron lika så. jag kommer självklart få pengar av dom under året men detta är vad jag har av mina egna pengar. det var ju detta som tog mina föräldrar över gränsen till svaret "ja, du får åka". jag visade upp hur jag planerat att spara ihop pengar så att dom inte skulle behöva betala allt.
och hur jag fått dessa pengar är från 500 kr/månaden från mitt studebidrag i 12 månader nu. jobb hos pappa och feelgood varannan helg, övriga sparpengar som födelsedagspengar/julklappspengar osv. har med andra ord levt jävligt snålt, och det har varit tufft och jobbigt. men fyfan vad det är värt det. 20000 kr, 20000...

every day

idag lärde jag mig teckenspråkets alfabet. så jävla grym, på jobbet har dom nämligen en sådan affisch på toadörren, så efter ett tag satt det haha :) har precis städat klart hela badrummet och nu tänkte jag göra iordning lite i mitt rum och så :)
ikväll har jag nog lite planer med min erro, vi tänkte dra till skulltorp och bada! om hon nu vill det, messade och frågade så jag fick jag tillbaka svaret vem? haha snäll vän man har. vi hörs senare, ha en fin tisdag
haha helt slut

efter regn kommer solsken

hej på er! mår ni bra? jag mår toppen, lite trött bara men annars kanon. har precis tagit på mig pjamasen så ska strax dra upp till badrummet och borsta tänderna. vad har ni gjort idag då?
jag har jobbat från 7-4. när jag slutata kollade jag lite på stan med lillsyrran, hämtade ut ett paket (ica-bankkortet) och tog en milkshake på vägen hem. kom hem med en t-shirt och en topp rikare, även 249 kr fattigare och inga spår av jeans, som var det jag var ute efter haha :)
på usa fronten så har det inte hänt mycket, ingenting rättare sagt. men det kommer väl, även om jag just nu är fly förbannad på EF för att jag inte har en aning om vart jag ska och vem jag ska till, trots att det inte är deras fel egentligen, hoppas bara inte att jag får en välkomstfamilj. vill ha min riktiga familj nuuuuu!
i lördags så var jag ju även i lidköping för lite fest, det var mycket trevligt och har träffat många nya människor och haft jävligt roligt. vill ni se bilder så får ni kolla här. från 16/7 alltså :)
nu ska jag i alla fall sova, blir inte s mycket bloggande just nu, har ingen lust, haha typ deprimerad pga ingen familj :( faaaan! aja, puss♥

shoot me someone

sitter död på jobbet, hej.

highlights

nu drar jag till jobbet! ikväll blir det lite PARTEEY

what am i going to miss

eftersom jag drog ut en tand imorses så har jag haft bommullstussar där tanden saknas hela dagen, och när jag ska byta så slänger jag dom i en papperskorg här nere hos mig och ellen i tvättstugan i källaren, så kommer ellen farande in i mitt rum och skriker att hon bajsade på sig och ville spy, ja då hade hon upptäckt mina fina, inte så längre vita, heller inte torra bommullstussar. gulligt va

look what i found

varför är nästan alla mina rubriker alltid på engelska? det bara blir så, det liksom faller sig in naturligt. låter lite bättre på engelska kanske, eller allt låter bättre på engelska
haha mina "fina" konstverk från 9an hittade jag när jag skulle packa ner i flyttlådor

söta

igår träffade jag amanda på stan. det var mycket trevligt och jag gillar den tjejen galet mycket.

if he still doesn't answer

snart kommer syrran ner så ska vi kolla lite i garderoben på vad jag ska ha med mig, får se hur mycket energi jag orkar lägga ner på detta just nu. men syrran lär ju vara engagerad as hell eftersom hon då får kläder jag inte vill ha längre, trots att jag rensar väldigt ofta.
har förövrigt sovit någon timme, satte på harry potter och fenixorden, är hungrig som en get och mår väl lite bättre. varm som en donkentjockis är jag också.
funderar på om jag ska sätta igång en liten frågestund, om ni har några frågor nu innan jag åker?

just bring it to me


kalifornien

  • Förbjudet att sätta ut en råttfälla om man inte har jaktkort.
  • I Ventura County får inte katter eller hundar ha samlag utan tillstånd.



arkansas


  • En man har rätt att slå sin fru, men bara en gång i månaden.


orkar inte mer

har ap-ont i munnen, det spänner och ah jag vet inte vad. ont gör det i alla fall. har varit uppe och ätit lite fil, ska nog lägga mig och kolla på film och försöka sova, så slipper jag leva med denna smärta vaken för en stund. myser med min favorit också ♥

feel so bad this morning

ligger i soffan med syrran och kollar på dirty dancing, har nyss vart hos tandläkaren och dragit ut en tand... fan vad dåligt jag kommer må dom närmsta dagarna. hörs ikväll, då ska jag slinga håret!
sött va? fick så ont i läpparna nu efter, dom har ju typ skrapat upp hela mungipan så fick ta rejält med idomin haha!

question

anna om packlista/inköpslista:
hur mycket kostar det att vara utbytesstudent? :)
______________________________________________________
hej anna! jo det är en fråga jag får av ganska mycket och jag hade tänkt tipsa er om detta när jag kommer hem. programavgiften är ca 65 tusen. MEN det blir mycket mycket mer, vi är uppe i ungefär 80-90 tusen nu, och än har jag inte åkt haha! det är så mycket extra kostnader, visum, vaccinationer, när man ska ta sig till ambassaden och försäkringar osv osv. så är era föräldrar tveksamma med 65 tusen, säg då att man lär behöva lägga på kanske minst 10 tusen till, fast jag vet inte hur det vart för andra men det blir mycket extra kostnader man inte tänker på i början :) hoppas detta svaret räckte, hör av dig om du har något mer att fråga!Kram

onsdagkväll

vad skönt det ät ute! efter all tråkig packning så h'mtade simon mig och vi tog en promenad på billingen, fast så lat som han är så gick vi inte långt haha! men det var riktigt skönt, nu ligger jag i sängen och lyssnar på Jack Johnson, så jäkla bra hehe! varierad musik? yesss. nu ska jag stänga ner datorn och skriva i min dagbok, så jäkla gött att skriva ner sina tankar och allt sådant just nu, är ju så mycket som händer nu :) godnatt♥
Arizona. Juste, jag har ju preliminärt datum 26-28 juli men idag ringde EF. Eftersom jag inte fått familj än så kommer datumet ändras någon vecka, så troligen åker jag första veckan i Augusti :) men klagar absolut inte över det, då hinne jag jobba klart dom sista dagarna och ha lite sommarlov innan och inte stressa så mycket :)

packlista/inköpslista

nu har jag packat två fulla flyttlådor, dem enda lådorna jag hade för tillfället. imorgon ska vi köpa mer. har packat ner allt mitt "porslin" som funnits i rummet dvs ramar, ljuslyktor och sådant. sedan en låda med alla mina böcker, filmer, cd(hah typ 3 st), skolsaker och papper and stuff like that.
tänkte göra en packlista och inköpslista som kommer här.
packlista

resväskan

kläder
  • 5-6 par short - har så jävla många så kommer bli svårt att bestämma vilka
  • linnen/t-shirts - massor
  • 4 par jeans - två svarta och två blåa
  • sockar&trosor&bh - typ 10 av varje, nej det kommer bli meeeer
  • bikini - 2 st
  • koftor - 3,4 st
  • skjortor - 2
  • tjocktröja&tröja med dragkedja - ca 3 st.
  • pjamas - två par shorts och två par t-shirts
  • mjukisbyxor - vet inte hur jag ska göra med det, har ett par jag älskar men har spillt stearin på dom som ser ut som sperma (haha ursäkta men tyvär så lyckas jag)
  • jeansjacka
  • höst/vår jacka - grön tygjacka
  • skinnjacka - använder man det i USA utan att anses vara en typ rockabilly eller något? här är det ju vanligt men där borta?? någon som vet?
  • regnjacka(?) - lite svårt att veta vad jag ska ta med mig när jag inte vet vart jag ska, men okej regnjacka lär behövas
  • adidas fleece tröja
  • röda vinterjacka - beror ju på
träningskläder
  • springbyxor - 1 par långa & 1 par som går ner till knäna & 1 par shorts
  • sportbh
  • springskor
  • träningslinne - brukar ha något slappt vitt, men tror jag köper ett riktigt där borta
skor
  • converse
  • gladiatorsandaler - kommer nog ha på mig dom
  • fliflop
  • kängor - pippiskor
  • 1 par kilklackar
  • gummistövlar - haha någon som tagit med det?
övrigt
  • neccesär
  • smycken
  • fotoalbum - ska visa familjen
  • dagbok
  • bok - läser kite runner just nu, men måste lämna tillbaka den så ska ta med slumdog millionare och löpa kite runner i USA
  • adapter
  • kameraladdare, mobilladdare, kameraöverföringskabel, mp3,mp3 hörlurar och laddare
  • min USA nalle - fick den samtidigt som jag fick första räkningen till EF av mina föräldrar, det var så dom sa att jag fick åka så den ska definitivt med mig på my trip haha :)
  • plattång
  • 3 filmer - mina favoriter can't buy me love and dirty dancing. sen ska jag ta med sommaren med göran som jag måste visa min familj, med engelsk text såklart. haha roligaste svenska filmen ever typ
  • väskor - en brun liten axelväska, tygpåse, fransväska tror jag, sen beror det på vad jag ska ha för väska till handbagaget
  • presenter till värdfamiljen - funderar på osthyvel, smörknivar med något svenskt på och en kortlek med svenska bilder på korten. detta är såklart bara sådana där små saker som jag kan köpa utan att ha en familj

handbagaget
  • kamera
  • mobil - tsm med EF simkort tills jag fixar i USA med ny mobil och simkort (iphone)
  • anteckningsbok
  • solbrillor
  • vattenflaska
  • dator
  • vaccinationsintyg
  • kopia av betyg
  • DS2019 & pass
  • erika försäkringskort
  • student ID card
  • EF handböcker
  • plånbok med bla. ica-bankkort och nummer och sådant viktigt till det
  • flygbiljetter
  • information om värdfamiljen om jag hinner får någon haha, eller nej det är inte alls kul
  • engelska grammarbok - kan ju ha lite att göra på flyget hehe...
inköpslista

  • ljusa jeans
  • mjukisbyxor - kanske
  • newyork keps - kanske
  • datorfodral + sådant där skydd man sätter på datorskärmen på utsidan som finns med massa motiv
  • presenter till värdfamiljen
  • liten engelsk ordbok
  • svart skärp
  • mått-set
haha det lär ju bli sååååå mycket mer, och som sagt svårt att veta vad man ska ta med när jag inte vet vart jag ska. men detta var vad jag kan komma på nu :)

flyttlådor

nu ska jag sätta igång med flytten, när jag kommer hem från USA så bor jag i ett annat hus. så får inte glömma att säga hejdå till detta hus innan jag åker. nu ska här packas.

diary

igår köpte jag mig en vit dagbok med rd kulspetspenna, himla bra.

två flugor i en smäll

skulle träffa erro efter jobbet idag, men nu ska även sagge med så lika bra att ta två flugor i en smäll när man har ont om tid. vi ska träffas på elin's för att hitta en dagbok till mig som jag ska ha i usa :) hörs ikväll. puss

canon powershot 12200

min kamera har ju som jag tidigare sagt lämnat mig, vet inte riktigt varför men det var något tekniskt fel i alla fall. så  nu ska mamma sponsra mig med en ny kamera, kollade på denna:
canon powershot 12200 kompaktkamera, ska åka och kolla på den så jag får se hur den är i verkligheten någon dag. men denna kommer nog passa mig bra. hittade den på elgiganten :)

red girl


pratar med bästa vän på telefon ♥

to do

vill ni vet en tråkig sak? (det var ingen fråga) jag har slutat kolla min mail 30 gånger om dagen, kollar inte ens varje dag längre. jag har alltså gett upp hoppet om att få familj, jag vet det låter tragiskt... men vafan, jag åker preliminärt om 16 dagar och jag har no idea om vart fan jag ska bo eller hos vilka jag ska bo!
har även "lite" saker att göra innan jag åker också, det jag kommer på nu är:
  • packa
  • köpa kamera
  • köpa ett par nya jeans så jag har ett par ljusa med mig
  • gå till frissan (mamma, will you pay for me?)
  • köpa en dagbok - denna veckan, vill börja skriva innan jag åker, i usa och lite efter. kan bli jävligt kul att läsa när jag är äldre
  • säga hejdå till alla mina kompisar - funderar på om jag ska ta med tjejerna till karstorp och grilla en sista gång tillsammans eller något
  • säga hejdå till min bästa vän, familjen (I'm going to cry YOU a river)
  • be pappa fixa min dator - ska få lollos (läs styvmamma) minilaptop som pappa ska ominstallera så den blir "ren"
  • göra kopia av senaste betygen
  • packa ner mitt liv i flyttlådor
  • ha avskedsmiddag med släkten - måste ha två, en hos pappa och en hos mamma....
  • göra mig mentalt redo inför te big trip to the us
  • gråta a second river
  • köpa presenter till värdfamiljen vart den nu är
  • försöka slappna av- stressig som FAN
  • bestämma vad jag ska ha för handbagage, om jag ska ha EF väskan (nejnejnejnej så fuuuul) eller EF tshirten (vill inte komma fram till familjen med en jävla EFtshirt på mig men...) ska jag köpa en ny väska eller hur fan ska jag göra?? vill ha den svart från chicy med guldnitar på botten samt en snygg brun väska med långt axelband, lollo har en snygg brun väska med korta handtag som jag en gång lånade, och hade ni varit min låtsas mamma så skulle ni vetat om att om hon lånar ut en sak till mig, så får hon den inte tillbaka i första taget, har bl.a hennes apsnygga svarta fransväska (måste med till usa!!!) och svart/vita skjorta som också måste med till usa

paris

nytt naglack på alla mina 20 naglar. 3 paris heter färgen

kalmar shopping

nya shorts från en outlet i kalmar, 199 spänn- d.brand
monki
monki
bikbok
bikbok
sport-outlet

ica-bankkort

ville bara meddela att jag fixat ett ica-bankkort, så nu väntar jag bara på att få det hemskickat om ca en vecka :) riktigt gött att jag äntligen kan checka av massa saker då och då på den en gång så låååånga listan jag hade!
med detta kortet tar jag alltså ut pengar gratis i USA, detta kortet är helt kostnadsfritt förutom första avgiften när man skaffar kortet fram till 21 års ålder tror jag, d är det års-avgift som gäller! så det är detta kortet mina föräldrar kommer sätta in mina pengar månadsvis.

united states of america visa

idag kom visumet på posten, så cyklade till stan och hämtade ut det. var lite krångligt först eftersom jag inte har ngåot legitimation förutom passet som låg i kuvertet jag skulle hämta ut... men det gick bra om jag öppnade och visade passet där på plats. EF sa att det skulle ta upp till två veckor, jag fick det efter två arbetsdagar... men det är ju bara positivt :) så nu är nästan allt klart, bara att packa och träffa vänner och familj så mycket som möjligt kvar + att vänta ytterligare någon vecka på familj.... tycker det är jätte läskigt att jag fått preliminära datumet 26-28 juli och sedan inte fått någon familj, och jag vill få reda på om datumen kommer ändras eller inte nu!

11e Juli 2011

hej på er! fyfan vad trött jag är idag eller, kom hem tolv igår. hade först en jätte mysig dag med emelie i lidköping, vi gjorde som bestämt. köpte oss en kebabsallad och satte oss på en filt i stadsparken och käka, så jäkla gött med sommar!! vid 8 mötte jag upp hannah och linnea för att ha en myskväll och träffa varandra en sista gång, hannah åker ju till argentina på fredag :) så himla glad för hennes skull, och snart är det min tur :)
nu sitte jag och pratar med farmor i telefon, hon ville meddela att parkeringsbötern i köpenhamn är dyr! så nu vet ni att ni ska se upp för det om ni åker dit! skulle träffat simon ikväll men så blev det inte, så istället åker jag med familjen till mormor och hämtar flyttlådor för här ska packas! måste ju packa ner hela mitt rum, eftersom vi bor i ett annat hus när jag kommer hem :) men nu ska jag rensa kattlådan och se vad syrran sysslar med, hörs ikväll!
vi tre tjejer som åker nu, linnea till vänster som åker till Italy i augusti, hannah som åker till Argentina på fredag, och jag som åker till USA i slutet av juli ♥

love

haft en väldigt bra dag och kväll, ska sova nu. börjar jobba klockan 7 imorgon. första dagen. säger inget mer

sunshine

nu tar jag bussen till Lidköping för att träffa emelie. vi ska köpa någon sallad och sätta oss i en park i solen. hoppas ni får en fin dag, pusss

check

i torsdags var jag som sagt på ambassaden, fyfaaan vad nervös jag var. men det gick galant, super och fantastiskt. tog tåget dit själv, framme vid tio och tog en taxi till ambassaden. köade utanför i en timme och en kvart, väntade ytterligare två timmar till tills jag var helt klar. jag som gått och oroat mig för den här intervjun så länge och så var det två frågor. om jag varit i USA förut och hur många år jag gått på high school, på engelska såklart. det var ju mer frågor för att ha något att prata om medan dom fixade med papperna, ingen jävla intervju. men jag ville vara säga att det gick bra! så nu kan jag checka av det på the list

hemma

åh herre jesus vad det är skönt att vara hemma. efter en vecka i Grekland och en vecka på Öland så kan jag säga att min tillfälliga dröm har gått i uppfyllelse, nämligen att komma hem! kan inte säga annat än att jag är död, men jag ska inte sova än på ett tag. jag har daaaaaamp. jag får damp på att jag inte fått en familj (när fan ska jag få en familj, vill inte åka till USA och vara föräldralös...), får damp på att jag och natalie aldrig kan ta ur tummen ur röven och träffas, skulle inte vi gå i pjamas med täckena runt om oss och mötas halvvägs klockan fem på morgonen eller? VI FÅR VÄL GÖRA DET DÅ. Får damp på att jag inte kommer hinna träffa min bästa vän waaay to much. ja här har ni dagens problem. min kamera har fått ceperyck och lämnade mig med stor sorg-vad gjorde jag för fel? så nu måste jag köpa en ny kamera innan jag åker också... great! kanske borde sova snart ändå, vet att jag kommer vakna upp med ett bögigt smile på läpparna imorgon bitti så kanske lika bra. nu fan ska det inte slösas med tid, här ska vi ta vara och spara på min lilla tid! peace

mellan alla dagar

Hej på er! Är hemma i Skövde igen, tog tåget från Kalmar runt 19 och kom hem l elva. Ska fixa lite inför imorgon och sedan sova, tåget går 7.47 imorgon till Stockholm. För er som inte vet så ska jag till Ambassaden imorgon, och har varit på Öland med familia så fick ta tåget från Kalmar till skövde nu ikväll, sen efter ambassaden tar jag tåg från Stockholm till Kalmar. Så ska alltså tillbaka till Öland imorgon, har hemlängtan som en jude men kommer ju hem ordentligt på söndag. Skööönt! Sen på måndag börjar jag jobba...
Nu måste fan jag sova, ska upp kvart över 6 imorgon, hörs på söndag.Peace
söta erro och jag!

Rethymno, Kreta 23-30e Juli


förväntansfull

Har precis kommit hem från tandregleringen och det gick bra, tog bort min tandställning! Om 50 min hämtar farmor upp mig för att åka till vårdcentralen och ta mer vaccinationer.
Jag har tänkt lite (wtf? lite, hela jävla tiden) på min resa till USA som närmar sig med STORM STEG by the way och jag har så jäkla lite tid kvar känns det som! Jag menar, imorgon åker jag till Öland med mamma och den familjen i en vecka, sen kommer jag tillbaka nästa lördag och på måndagen börjar jag jobba. Då kommer jag jobba i tre veckor (om jag hinner, slutar jobba 29 juli men har ju fått preliminärt avresedatum 26-28 juli) och sedan är det Augusti och då sitter jag antingen på planet till USA eller sitter ivrigt på mitt rum och är nervös som fan för att typ gå ner och äta med dom eller något haha! Och innan allt det måste jag packa, HUR I HELVETE SKA JAG PACKA FÖR TIO MÅNADER? Jag som inte ens kan packa för en vecka utan att överdriva.... När jag kommer hem från USA så har ju vi flyttat också, här hemma hos pappa där jag bor alltså. Då bor vi icke i Östermalm, nej då är vi Skultorpbor! Så jag måste packa allting i flyttlådor så att när jag kommer hem från USA så ska mitt rum vara helt tomt i det nya huset, bara mina flyttkartonger med my stuff i och så ska vi handla nya saker och så DÅ när jag kommer hem... Så det känns som allt går så jäkla fort, jag hinner liksom inte ens slappna av innan jag åker, typ. Men allt kommer lösa sig, på torsdag har jag ambassaden överstökat och då kan jag slappna av lite på den fronten! Så nu väntar jag väl mest bara, efter familj och placering då! Fan det är helt jävla cepe sjukt, jag väntar varje jävla dag på att jag ska få familj men jag lovar er, när jag väl får familj kommer jag bli så jäkla skrajj, jag har ju fortfarande inte riktigt fattat att jag ska åka ännu, och det känns rätt jobbigt för då kanske allt kommer som en stor bomb med sen...
Ne men vafan, nu ska jag packa lite och göra mig redo för Ölaaand! Hörs senare, BY ♥
Cambridge, MA Boston! Skulle vart illlgött att hamna här, men som sagt, inga förhoppningar :D

närmar sig

Nr jag var borta på Kreta så fick jag hem en EF-tshirt och ven lite andra papper, b.la. mitt preliminära avresedatum. Jag fick en väldigt tidig (wave 2, om det nu var "wave" det hette) tid, nämligen 26-28 Juli! och det är jävligt snart, men eftersom detta bara är preliminära så brukar datumen ändras några dagar så det kan ju lika gärna bli någon gång i början av Augusti :D Så när jag sa det högt, att preliminärt så åker jag om ca 26 dagar, då jäävlar blev jag rädd. Haha så nu får ingen i familjen säga det, dom närmsta dagarna i alla fall :)
Men har bråttom till tandregleringen nu, ska hinna äta frukost innan!
EF HIGH SCHOOL CULTURAL EXCHANGE YEAR ABROAD - Det är vad det står, nu ser ni även färgen jag fått i Grekland, alltså ingen redigerad bild. Inte så värst mycket, men med tanke på att jag haft magsjuka några dagar och mulet väder en dag så är jag nöjjddd!

RSS 2.0